Wordt er nog gewerkt aan ons levendig centrum?

Het loopt met de ontwikkeling van plannen voor ons levendig centrum allemaal net even anders dan iedereen gewenst had. Meedenkgroepen denken op afstand, maar de werkzaamheden aan pleinen en winkelstraten gaan grotendeels door. Hierbij een update van de huidige situaties.

Kuiperplein
Vlak voor Pasen is de nieuwe inrit van het Kuiperplein opengesteld. De planning is dat het werk half juni wordt opgeleverd. Doordat de Heideweek niet doorgaat is besloten om de beplanting van de plantvakken al voor de zomer aan te brengen in plaats van in september. Eind mei worden alle vaste planten en heesters geplant en worden de mobiele plantenbakken geplaatst. In overleg met de stichting Heideweek wordt bekeken of de oplevering toch nog op een andere manier gevierd kan worden.

Maandereind
Het Maandereind krijgt, net als de Grotestraat en de Markt, een nieuw uiterlijk met bomen, geveltuintjes, mooie bestrating en nieuw straatmeubilair. Mede dankzij een aantal oude, inmiddels opgeknapte geveltjes, kunnen we in dit stukje Ede straks misschien iets van het gevoel van vroeger ervaren. Ook het Maanderplein, aan de zuidkant van het Maandereind, wordt op den duur opnieuw ingericht. Het gebiedje rondom de Wilhelminalantaarn wordt alvast in deze ronde meegenomen.
In juni wordt gestart met de werkzaamheden. Het project eindigt in november met het planten van de zes iepen.
In overleg met Stichting Binnenstad Ede wordt gekeken of de oplevering van dit project gekoppeld kan worden aan het Lichtfestival 2020.

Telefoonweg
Er waren 3 bijeenkomsten gepland in maart, april en mei, om met de meedenkgroep samen tot een definitief ontwerp te komen. Helaas konden deze niet doorgaan. Een week voor Pasen is aan de meedenkgroep gevraagd naar hun mening over het te doorlopen proces. Uiteindelijk is besloten het maken van een definitief ontwerp door te schuiven naar het najaar. In de tussentijd zullen er telefonische interviews plaatsvinden met aanliggende bedrijven en enquĂȘtes worden gehouden onder omwonenden. Via de volgende link kunt u zien welke afwegingen en voorstellen de gemeente maakt over geplande verkeersmaatregelen in de Telefoonweg. klik hier

Marktsteeg
Dit betreft het straatje tussen Kippies en De Zuivelhoeve. Hier komt nieuwe verharding, zoals in de Grotestraat. Er komen plantenbakken met fraai gevelgroen op de achtergevel van de MediaMarkt, betere verlichting en het straatje wordt straks afgesloten met grote zwerfkeien. Er wordt zelfs gewerkt aan de wens voor een unieke, dorpse of Veluwse muurschildering op het trafo-huis van Liander. Uitvoering waarschijnlijk eind september en oplevering in november 2020.