Winkelsluiting

Het is u niet ontgaan: in deze nieuwe lockdown is de detailhandel gesloten. Het is weer stilletjes in het centrum. Alhoewel… er zijn winkels die wél open mogen.

Nog even… dan komt ons centrum weer tot leven!

Winkels met levensmiddelen (>70 % van de omzet bestaat uit levensmiddelen) dierenspeciaalzaken, winkels voor kerstbomen- en bloemenverkoop, apothekers en drogisterijen, audiciens en opticiens, wasserijen, tankstations, locaties voor financiële en zakelijke dienstverlening, groothandels… mag allemaal doorgaan.

En dan nog de servicepunten voor pakketten en locaties voor reparatie en onderhoud. Die mogen repareren, maar niet verkopen. Telefoon kapot? Mag worden gerepareerd. Nieuw hoesje gezien? Dat mag dan weer niet.

Afhalen is soms ook toegestaan: bij doe-het-zelf-zaken en bibliotheken. En uiteraard bij eet- en drinkgelegenheden. Een mooie kans om uzelf toch even te verwennen. Niet elke winkel mag buiten op de stoep iets verkopen. Maar bezorgen mag wel. Informeer bij uw geliefde winkel of ze misschien bezorgen.

Gelukkig, de weekmarkt blijft ook open. Alleen voor levensmiddelen, kerstbomen en bloemen. De oliebollenkraam? Ja, ook die mag er staan.

Heeft u vragen over de exacte regels voor winkeliers, kijk dan op Rijksoverheid.nl / corona en de regels voor winkeliers.