Op zoek naar ideeën voor herinrichting Markt

ede-marktplein

marktDSC01025Alle Edenaren krijgen de komende tijd de kans om ideeën aan te dragen om de huidige Markt te veranderen in een aantrekkelijk Marktplein. Bewoners kunnen hierin een grote rol spelen door hun ideeën te delen met Stichting De Ontwerpers van Ede (DOE).

Vertegenwoordigers van DOE waren op 5 en 9 maart 2016 te vinden in café ‘de Markt’ aan het Marktplein (hoek Markt/Torenstraat). Bezoekers konden daar samen met het DOE-team gaan schetsen om hun ideeën op papier te laten zetten. Ingevulde kaarten met die ideeën konden ter plekke in een brievenbus gedeponeerd worden.

Er werd in het kader van de herinrichting van de Markt o.a. gesproken met winkeliers, horeca ondernemers, Binnenstad manager, bewoners van Ede Centrum, Prorail en de Marktmeester. Alle ideeën zijn uiteindelijk voorgelegd aan een aantal ontwerpbureaus waarna een keuze gemaakt zal gaan worden wie het idee mag gaan uitvoeren na goedkeuring van de Raad (B&W).

Onlangs (maart 2017)heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden waar de 3 geselecteerde ontwerpbureaus nadere toelichting gaven omtrent hun ontwerpen voor de herinrichting van de Markt. Bewoners van Ede kunnen nu hun voorkeur uitspreken welk bureau het leukste ontwerp heeft. Daarna zal de gemeenteraad weer een besluit gaan nemen welke twee ontwerpbureaus hun ontwerp verder mogen gaan uitwerken.

U kunt uw stem nog steeds digitaal gaan uitbrengen.

Ideeën zijn nog steeds welkom! U kunt deze nog verzenden naar: markt@doe-ede.nl

Hieronder een korte impressie van de bijeenkomst in café De Markt 2016.

DSC01055 DSC01054 DSC01053 DSC01052DSC01051