Maandereind aan de beurt

U heeft het vast al gezien, de werkzaamheden aan de herinrichting van het Maandereind zijn gestart. Blindelings door de winkelstraat struinen gaat niet meer. Juist nu, met de anderhalvemeter maatregel, is de aangewezen looproute belangrijk.

In vijf werkfasen wordt gewerkt vanaf het Bevrijdingsplein richting het Maanderplein. Twee fasen voor de zomer en drie erna. Net als tijdens de herinrichting van de Grotestraat zijn winkels en woningen steeds bereikbaar. Om de anderhalvemeter te waarborgen, worden routes via bebording en afzettingen aangegeven. Dat kán af en toe een extra ommetje betekenen, maar het is wel zo veilig voor u én voor de werkmensen.

De straatwerkzaamheden worden alleen van maandag t/m donderdag verricht. Op vrijdagochtend maakt de aannemer het werkvak weekend-klaar, om zo ruimte te maken voor meer winkelend publiek. Mocht het in de weekenden toch te druk worden in het Maandereind, dan zullen tekstkarren en zo nodig gastheren/-dames de bezoekers begeleiden.

Als de werkzaamheden soepel verlopen, is alles begin oktober klaar. De zes iepen – waarvoor wel al de boombunkers worden aangelegd – worden pas in november geplant.