Kuiperplein bijna klaar

De werkzaamheden aan het Kuiperplein naderen hun afronding. De opleverdatum van 1 juli wordt ruimschoots gehaald want ook de beplanting zal nog voor de zomer aangelegd worden.

Wat moet er nog gebeuren?
Prullenbakken, afzetpalen en fietsbeugels moeten nog geplaatst worden. Ook de twaalf elektrische laadpalen worden nog gezet, zij komen aan de zijde waar de Big Bazaar ligt. De hoge lichtmasten op het parkeerplein worden teruggeplaatst, maar dan voorzien van een mooie poedercoating en nieuwe duurzame LED-verlichting. Langs de bevoorradingsstraat/ voetgangerszone komen nieuwe lichtmasten.

Veel groen
Het hele plein wordt omringd door groenstroken, met een grote variatie aan heesters en vaste planten die het hele jaarrond zorgen voor groen, bloemen en vruchten. Deze worden in juni allemaal geplant. Om te voorkomen dat vrachtwagens de hoeken van de borders kapot rijden, komen er grote zwerfkeien te liggen.
Verder komen er negen verplaatsbare plantenbakken. Ook hierin weer fraaie heesters, met daaromheen veldbies. De grasachtige veldbies geeft het plein straks een Veluwse uitstraling. In het voorjaar verschijnen er witte pluimpjes en in de winter blijft het redelijk groen.

Metamorfose
Tot slot de bomen! Twee elzen, drie amberbomen, twee Sycoparrotia, drie tulpenbomen, zes lindes, twee steeneiken en drie schijnbeuken. Onder u zijn vast kenners die het plaatje meteen voor zich zien. Ik moest even googelen, maar inmiddels weet ik dat het er prachtig gaat worden.