Geluidsoverlast Kippenlijn

Begin mei gaven omwonenden van de spoorwegovergang Marktstraat aan overlast te hebben van geluidshinder van de trein. Er is geïnformeerd bij Connexxion en vervolgens is de klacht neergelegd bij Prorail. Er lijkt verbetering te komen.

Overigens, mocht u geluidsoverlast ervaren, dan hoort Prorail dat het liefst rechtstreeks van u en niet via Connexxion, zoals voorheen het geval was. U kunt klachten melden via www.prorail.nl of via de telefoon: 0900 7767245.

Lees hier de reactie van Prorail:
Het geluidsprobleem blijkt tweeledig en Connexxion gaat zijn best doen om het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.
Enerzijds heeft het te maken met de aangepaste dienstregeling die gereden wordt sinds de Corona-maatregelen. Hierdoor kunnen niet de juiste treinstellen worden ingezet die zijn voorzien van een smeersyteem (WRC).
Daarnaast blijkt dat er ook een technisch probleem speelt. Connexxion heeft een aanpassing gedaan in het smeersysteem en daarmee hebben ze problemen met de GPS. De GPS bepaalt waar er gesmeerd moet worden. De dosering is gebaseerd op het aantal treinen dat over het spoor rijdt en was ingesteld op een complete dienstregeling, maar deze is sterk verminderd sinds corona.
Per 1 juni wordt weer de volledige dienstregeling gereden, dus dan moet alles weer beter worden. Er wordt nu een extra trein omgebouwd die ook een smeersysteem krijgt. Deze is vandaag of morgen gereed. Er wordt hard gewerkt aan verbetering (er komen verbeterde smeersystemen) met hopelijk snel betere resultaten
.