Parkeren in Ede Centrum per oktober 2016

parkerenVanaf maart 2016 kregen bewoners, ondernemers en bezoekers die hun auto in het centrum parkeerden te maken met een aantal veranderingen.

Op het Bunschoterplein, het Van Dijkplein en het Kuiperplein verdwenen de slagbomen en moesten parkeerders vooraf betalen, net zoals op straat.

Tegelijk werd in maart 2016 voor het hele centrum het belparkeren ingevoerd. De gemeenteraad had in februari 2016 besloten om definitief over te gaan tot het vooraf betaald parkeren. De maatregelen werden ingevoerd omdat de gemeente Ede vanaf 2018 € 0,5 miljoen moet besparen met parkeren.

Onderzoek naar parkeertarieven

Met de Bewonerscommissie Ede Centrum (BEC), Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) en Q-Park was afgesproken dat er na invoering in maart 2016 een nieuw onderzoek zou gaan plaatsvinden naar de relatie tussen de parkeertarieven en het bezoek in het centrum. Dit onderwerp werd in gezamenlijkheid uitgevoerd en de uitkomsten hiervan zijn onlangs besproken binnen de raad. Dit heeft geleid tot een verandering van de ingevoerde maatregelen van maart 2016. Deze zijn nu als volgt:

Betaald Parkeren per Oktober 2016

Betaald parkeren Ede-Centrum
In Ede-Centrum betaalt u voor parkeren. Betaald parkeren op straat geldt van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 18.00 uur. Na 18.00 uur parkeert u gratis op straat. U kunt parkeren op de volgende locaties: Bergstraat (alleen ’s avonds en in het weekend), Bunschoterweg, Bunschoterplein, Burgemeester Van Dijkeplein, Grotestraat (noord), Maanderweg, Kuiperplein, Molenstraat, Driehoek, Notaris Fischerstraat, Posthoornstraat en Raadhuisplein.

U kunt op twee manieren betaald parkeren:

Betalen met uw mobiele telefoon (achteraf betalen)
Betalen bij de parkeerautomaat (vooraf betalen)
Bij de parkeergarages in Ede betaalt u achteraf bij de betaalautomaat.

Betalen via uw mobiele telefoon
Met uw mobiele telefoon betaalt u achteraf uw werkelijke parkeertijd per minuut. Bij de parkeerautomaat ziet u een zonenummer. Als u gebruik maakt van een app, ziet u dit zelfde zonenummer op uw toestel. Check altijd het zonenummer op uw toestel met het zonenummer wat ter plekke wordt getoond! U start uw parkeertijd door het zonenummer door te geven via een mobiele telefoon of door het zonenummer op uw toestel te bevestigen en de parkeertijd te starten. U hoeft geen parkeerkaart achter de voorruit van uw auto te leggen. Als u terugkomt, stopt u uw parkeertijd op dezelfde manier als dat u heeft aangemeld. Bij betalen met uw mobiele telefoon kiest u eerst zelf een aanbieder. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Yellowbrick, ANWB, Parkline, Parkmobile, of Sms Parking. Bij betalen met uw mobiele telefoon betaalt u een bedrag per transactie. Daarnaast betaalt u bij sommige aanbieders eenmalig registratiekosten. U kunt de aanbieders van mobiel parkeren eenvoudig vergelijken.

Betalen via de parkeerautomaat
Als u betaalt bij de parkeerautomaat, dan bepaalt u vooraf uw parkeertijd. Bij de parkeerautomaten kunt u snel en makkelijk betalen met uw bankpas, zonder uw pincode in te toetsen. Contant betalen is ook mogelijk. Vergeet de parkeerticket niet achter uw voorruit te leggen.

Handhaving
De handhavers van de afdeling Toezicht controleren of u heeft betaald voor het parkeren. Zij controleren de parkeerticket achter de voorruit of, in het geval van belparkeren, scannen zij uw kenteken met een apparaat. Als u niet heeft betaalt, of als uw betaaltijd is verlopen, ontvangt u een boete.

Privacy
Uw privacy is gewaarborgd. Uw gegevens worden alleen voor het parkeren gebruikt, niet voor andere doeleinden.

bunsch 1 bunsch 2 bunsch 3 bunsch 4